Social

Lucescu urca in topuri

Conform revistei italiene Giorno e Notte, tehnicianul roman, cu un salariu anual de trei milioane de euro, s-ar afla in topul primilor zece antrenori din Europa. Ultimele oferte pentru Lucescu au venit din Turcia, de la liderul Fenerbahce si de la nationala.

Lista lui Mircea Sandu pentru posibili selectioneri ai nationalei Romaniei il asaza intotdeauna la coada. In schimb, Mircea Lucescu ocupa unul dintre primele locuri in topurile antrenorilor europeni, ultima oferta venind de la nationala Turciei, dupa ce Il Luce a purtat negocieri si cu Fenerbahce Istanbul . Revista italiana Giorno e Notte sustine chiar ca Lucescu s-ar afla in Top 10 la cel mai bine platiti tehnicieni, desi un clasament fidel este greu de facut, salariile fiind confidentiale. Cert este ca Rinat Ahmetov ii plateste antrenorului de la Sahtior trei milioane de euro pe an, la care se adauga diverse prime si cadouri specifice estului european. Prin prisma cifrelor, dupa ce a alergat aproape un an dupa Lucescu, patronul lui Sahtior, Rinat Ahmetov, i-a oferit la instalare de 2,5 milioane de euro. Cu un astfel de salariu, Lucescu a intrat in topul primilor zece antrenori din Europa. Pe deasupra, Ahmetov a cheltuit aproximativ 20 de milioane de euro in pauza de iarna pentru a aduce noi jucatori la Donetk, noteaza publicatia italiana. Cu toate acestea, Lucescu este considerat un om modest. Jurnalistul relateaza ca, in timpul negocierilor pentru realizarea interviului, Lucescu a fost prezent la o prima intilnire doar pentru a se scuza pentru faptul ca nu poate ramine deoarece a aparut o intilnire foarte importanta, iar la a doua a raspuns intrebarilor timp de doua ore si jumatate, desi era foarte racit.
Mourinho ajunge la 15 milioane de euro

Prin comparatie, cel mai in voga antrenor al momentului, Jose Mourinho, are un contract la Chelsea de 5,2 milioane de lire sterline. El isi poate dubla insa veniturile gratie rezultatelor exceptionale din acest sezon. Cistigarea Ligii Campionilor ii mai aduce in conturi doua milioane de lire sterline, iar a campionatului englez alte 1,2 milioane de lire sterline. In aceste conditii, isi permite sa isi cumpere propriul palton la licitatie cu 15.000 de lire sterline in scopuri caritabile. La polul opus se afla selectionerul nationalei Cehiei. Desi a avut rezultate excelente, Cehia ocupind in aceasta luna locul secund in clasamentul FIFA, dupa Brazilia, selectionerul Karel Bruckner are un salariu anual de doar 150.000 de euro. Si, pentru ca nu a cistigat Campionatul European in 2004, Bruckner a ratat si posibilitatea de a consuma gratuit bere toata viata.
Piturca ia 250.000 de euro anual

In Italia, Carlo Ancelotti (AC Milan) are un salariu care depinde de rezultate, in timp ce Fabio Capello (Juventus) primeste peste sase milioane de euro. In restul Europei, salariile sint modeste, doar cluburile importante din Spania permitindu-si incheierea unor contracte cu multe zerouri in coada.

De asemenea, contractele sint mici si in Germania din cauza fiscalitatii extrem de dure din aceasta tara. In Romania, Mircea Rednic primeste de la Adrian Porumboiu 100.000 de dolari pe sezon la divizionara B FC Vaslui, in timp ce Ioan Andone ia de la Dinamo 150.000 de euro pe an, plus 5% din sumele obtinute din transferuri. Walter Zenga nu are un contract semnat cu Steaua si depinde de lichiditatile din pungile lui Gigi Becali, in timp ce Victor Piturca are 250.000 de euro anual, la care se adauga prime de obiectiv.
Traseul tehnicianului Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a antrenat nationala Romaniei, in perioada 1981-1985. De atunci, el a pregatit pe Dinamo Bucuresti (1985-1990), Pisa (1990-1991), Brescia (1991-1996), AC Reggiana (1996-1997), Rapid Bucuresti (1997-1998), Internazionale Milano (1999), Rapid Bucuresti (1999-2000), Galatasaray Istanbul (2000-2002), Besiktas Istanbul (2002-2004), Sahtior Donetk (2004-). Cu Sahtior Donetk, Lucescu este foarte aproape de realizarea eventului in Ucraina, echipa aflindu-se pe primul loc in campionat si calificata deja in semifinalele Cupei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea