Social

Lucescu prevede razboi

Desi multe echipe refuza sa mearga in Israel si la meciuri oficiale, Mircea Lucescu a acceptat sa ia parte la un turneu in aceasta tara. Simbata, el se afla in mormint, cu baietii, dar a consimtit sa vorbeasca despre problemele cu legea ale principalilor investitori din fotbalul nostru si returul Diviziei A.

Cum credeti ca se va derula returul Diviziei A?

Polii clasamentului s-au cam lamurit. Este o competitie mai dura la virf, pentru ca au fost facute investitii majore de catre toate echipele care se bat pentru titlu. Oricum, campionatul romanesc este intr-o mare crestere. Lucrul este evident pentru ca ne prezentam altfel in Europa. Aici se vede unde esti de fapt, iar de doi ani incoace Steaua si, mai recent, Rapidul si Dinamo nu mai sint deloc echipe usor de eliminat.

Cum va explicati aceasta crestere brusca a calitatii unui campionat care pina mai ieri nu prea inspira incredere?

S-a mai spus si eu cred ca acesta este adevarul: competitia este curata si au inceput sa apara bani multi. Faptul ca un portar de la Boavista, echipa de top in Portugalia, accepta sa vina in Romania, ar fi fost in 2000, cind am lucrat eu ultima oara in tara, un lucru de neimaginat.

Problemele lui George sint pasagere

Au aparut, intr-adevar, bani multi, dar aproape toti industriasii care investesc in fotbal au probleme mari cu legea. Este riscul la care te expui atunci cind ai notorietate, iar sportul este un mijloc extraordinar pentru a-ti face imagine. Este pacat ca au aceste probleme, dar eu cred ca vor trece repede. Il cunosc bine pe George Copos, ca sa vorbesc doar despre un caz, si sint convins ca acuzatiile care i se aduc vor fi demontate.

Antrenorii din tara cum vi se par? Multe voci le contesta capacitatea profesionala.

Nu cred ca situatia este chiar asa de rea. Multi sint tineri, proveniti din fosti jucatori importanti, care vad bine nu numai jocul, ci si fenomenul. In plus, se instruiesc mult mai bine decit o faceau cei din generatiile mai vechi. Sint prezenti la antrenamentele echipelor mari, merg la derby-uri europene ori de cite ori au ocazia. E pacat ca multi patroni nu au incredere mereu in ei si nu sint pregatiti inca pentru mentalitatea profesionista din fotbal. Nu pot fi insa pusi la zid, deoarece ei vin cu o mentalitate proprie, straina de sport. Fotbalul e pentru ei o afacere ca oricare alta, nu se gindesc la fantasticele detalii ale acestui sport.

Nu banii fac un club puternic

Asa se explica esecul Vasluiului?

Nu cred ca este vorba despre un esec. Am spus de mai multe ori ca nu banii fac un club puternic. Este vorba despre construirea unei istorii, despre acumularea unei serii de experiente. Un club profesionist inseamna o atmosfera profesionista, la toate nivelurile, iar asta cere timp. Porumboiu a facut deja pasi mari si sint convins ca, daca echipa lui va retrograda, va reaparea in Divizia A anul urmator. Bazele au fost puse, daca se va construi corect in continuare vor veni si rezultatele.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea