Social

Lucescu a luat si Supercupa

Doar cu Razvan Rat titular, plus Stoican si Marica introdusi pe final, Sahtior Donetk a invins la loviturile de departajare pe rivala Dinamo Kiev, care nu a avut nici un roman in lotul pentru aceasta partida.

Mircea Lucescu si-a mai trecut in palmares un trofeu, fiind, simbata seara, al doilea antrenor roman cistigator la loteria loviturilor de departajare, alaturi de Dorinel Munteanu. Astfel, Supercupa Ucrainei a luat drumul Donetkului, dupa ce Sahtior a invins la penalty-uri rivala din Kiev, scorul la finalul celor 90 de minute, plus prelungirile, fiind egal: 1-1.

Romanul a cistigat tot

Aceasta a fost abia a doua editie a competitiei, prima fiind adjudecata, anul trecut, de gruparea din Kiev. Revansa, care a venit dupa infringerea din finala Cupei Ucrainei, disputata la sfirsitul sezonului trecut, vine sa intregeasca numarul de trofee cucerite de Mircea Lucescu in tara vecina. Astfel, in acest moment, dupa putin mai mult de un sezon petrecut in Ucraina, tehnicianul roman are cite un trofeu din fiecare competitie: campionat, Cupa Ucrainei si Supercupa.

Doar Rat a fost titular

Desi in loturile celor doua echipe se gasesc nu mai putin de opt jucatori romani , toti avind sanse de a fi titulari, doar Razvan Rat a fost folosit pe toata durata meciului de Mircea Lucescu. De asemenea, la Sahtior au mai intrat, pe final, Marica si Stoican, in timp ce Barcauan, - suspendat si Florea au ramas la Donetk. Mai mult, in lotul lui Dinamo Kiev pentru aceasta partida nu a avut loc nici unul dintre cei trei romani: Cernat, Irimia si Ghioane.

Ghioane, la echipa a doua

Revenit in lotul lui Dinamo Kiev dupa criza de personalitate, Tiberiu Ghioane , ramas in urma cu pregatirea, a fost trimis la echipa a doua, alaturi de jucatorii brazilieni care si-au prelungit peste masura vacanta. Astfel, dintre cei patru sud-americani din lotul lui Dinamo Kiev, doar fundasul Rodolfo a fost oprit la prima echipa, ceilalti fiind trimisi de antrenorul Leonid Buriak la a doua formatie, din cauza faptului ca au intirziat la reunirea lotului , Diogo Rincon motivind ca sotia sa a nascut un baiat.

Hagi este dorit la Steaua

Dupa ce a refuzat oferta gruparii din Ghencea, Gica Hagi este in vizorul altei echipe cu acelasi nume, Steaua. Astfel, fostul antrenor al lui Galatasaray este dorit de Steaua Rosie Belgrad , fiind unul dintre favoritii noului presedinte, Dragan Stojkovic. Cursa pentru ocuparea postului se anunta insa destul de dificila, contracandidatii lui Gica Hagi avind nume la fel de mari, unii chiar rezultate mai bune, ca antrenori, pe plan international. Ruud Gullit, Jean Tigana si Gigi Simone sint adversarii tehnicianului roman, acestia fiind sustinuti de alti membri din conducerea clubului din Belgrad. Dupa ce a refuzat formatia din Ghencea, Gica nu a oferit o explicatie, dar a sustinut ca nu era momentul si ca isi doreste o pauza. Totusi, el nu a negat nici atunci existenta unor oferte din afara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea