Social

Lucescu a cucerit si Ucraina

Cu o etapa inainte de finalul sezonului, Sahtior si-a asigurat titlul, invingind cu 3-1 la Odessa. Astfel, Mircea Lucescu a ajuns la a cincea echipa cu care cistiga campionatul, in trei tari. Dinamo si Rapid in Romania, Galatasaray si Besiktas in Turcia si, acum, Sahtior in Ucraina.

Dupa ce a cucerit Romania, iar apoi Turcia, Mircea Lucescu a devenit si campion al Ucrainei. Sahtior Donetk a invins cu 3-1, in deplasare, pe Cernomoret Odessa, si si-a pastrat avantajul de patru puncte in fata lui Dinamo Kiev , cu o etapa inainte de finalul campionatului. Astfel, minerii lui Lucescu au reusit sa evite o adevarata finala a sezonului, Sahtior urmind sa intilneasca in ultima runda chiar pe rivala si contracandidata la titlu, Dinamo Kiev.
Trebuia sa cistigam

Constient ca ar putea pierde trofeul chiar in ultima runda, Mircea Lucescu a fortat in partida cu Cernomoret, in care i-a introdus pe teren din primul minut pe fundasii Razvan Rat si Cosmin Barcauan. Meciul a fost foarte dificil pentru noi, deoarece trebuia sa cistigam, iar acest lucru ne-a facut sa fim tensionati, a declarat la final proaspatul campion al Ucrainei, recunoscind: La prima reusita am avut noroc, mingea ricosind in poarta la lovitura libera a lui Timosciuk. Sahtior a jucat apoi relaxat, fiind multumiti cu rezultatul. Pentru Mircea Lucescu urmeaza o noua batalie in Europa, mai precis in Liga Campionilor, unde Sahtior va intra din turul trei preliminar. Am fost tot timpul siguri ca vom cistiga campionatul. Acum putem sa ne bucuram de succesul de a participa in Liga Campionilor si de a reprezenta Ucraina in cupele europene, a mai declarat Lucescu, care sezonul trecut a avut ghinionul sa intilneasca in cea mai importanta competitie pe Barcelona si AC Milan.
Gol Cernat

Tot in penultima runda, la Kiev, Dinamo a invins la scor de forfait pe Zakarpatia. Singurul roman titular la gazde, in conditiile in care Irimia este accidentat, iar Ghioane absent, a fost Florin Cernat . Inlocuit la pauza, fostul galatean a deschis scorul in minutul 23. Si Dinamo Kiev va evolua in Liga Campionilor, insa va debuta in aceasta competitie inca din turul doi preliminar. Pe de alta parte, editia 2004/2005 a campionatului Ucrainei nu a fost diferita fata de precedentele, cele doua formatii dominind copios intrecerea interna. Metalurg Donetk, echipa aflata pe locul trei, are cu 25 de puncte mai putin decit Dinamo Kiev.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea