Social

#faceboo # inteligenta artificiala #recunoastere faciala #mark zuckerberg #algoritm

Lovitura de la Facebook. Nu mai ai pic de intimitate!

Numai in Romania exista, la aceasta ora, opt milioane de conturi Facebook. Utilizatorii lor ar trebui insa sa fie in garda. Compania testeaza o serie de tehnologii menite sa recunoasca in fotografii persoanele cu fata acoperita sau care au stat cu spatele la camera! Cu alte cuvinte, nimeni nu se mai poate ascunde, pentru ca Facebook stie tot!

Un algoritm experimental iesit din laboratoarele Facebook analizeaza trasaturile parului, imbracamintea, forma corpului si gesturile, scrie adevarul.ro. Potrivit sefului centrului de cercetare in domeniul inteligentei artificiale din cadrul Facebook, Yann LeCun, noul software poate identifica un utilizator, cu o acuratete de 83%, chiar daca fata acestuia nu este vizibila. "Exista multe criterii pe care le folosim. Oamenii pot fi identificati chiar daca sunt observati din spate. De exemplu, cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, poate fi identificat foarte usor, deoarece el poarta intotdeauna un tricou gri", a declarat Yann LeCun.

In acest moment, Facebook este capabil sa identifice chipul unei persoane cu o acuratete de 98%, luand in calcul toate aplicatiile existente. Asta inseamna ca o persoana poate fi recunoscuta din 800 de milioane de instantanee in mai putin de 5 secunde, scrie spynews.ro.

Sursa foto: attractgetwomen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea