Social

#inscriere #gradinita #copil #deficit #educator

Locurile din gradinite, ocupate inainte de inceperea oficiala a inscrierilor

Inscrierile pentru gradinite incepe oficial pe 15 mai, insa locurile sunt deja ocupate. Statisticile arata ca aproximativ zece mii de copii aflati la varsta la care ar fi trebuit sa mearga in grupa mica, vor fi nevoiti sa stea acasa. Ceilalti se vor afla in grupe de cate 40-50 de micuti, aflati in grija unei singure educatoare .

In Bucuresti, situatia este cea mai garava, dupa cum anunta Antena 3. in gradinite exista peste o mie de posturi libere pentru educatoare, insa nu exista doritori care sa vrea sa le predea copiilor. In ce-i priveste pe micuti, o mare parte dintre acestia vor trebui sa stea acasa si anul acesta, deoarece exista deficit de locuri in gradinite. Cele mai afecate sunt sectoarele 3, 4, 5 si 6, acolo unde deficitul depaseste cifra de 1700 de locuri.

Gradinitele de cartier sunt cele mai aglomerate. Parintii care nu mai gasesc locuri la gradinita de vis-a-vis de casa, mai pot apela la gradinitele din jurul locului de munca, chiar daca acestea sunt pe raza altor sectoare decat acela unde domiciliaza.

Potrivit calendarului Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), parintii isi pot inscrie copiii la gradinite in perioada 15 mai - 1 iunie 2009. Inscrierea se face in functie de existenta fratilor si a surorilor in aceiasi gradinita, domiciliul copiilor in circumscriptia scolara arondata gradinitei si daca locul de munca al parintilor sau al sustinatorilor legali se afla in apropierea gradinitei.

Pentru ca activitatea de inscriere sa fie una transparenta, oficialii inspectoratului au sfatuit conducerile unitatilor de invatamant prescolar sa afiseze la intrarea in gradinita date despre perioada de inscrieri, capacitatea gradinitei, numarul de copii reinscrisi(inscrisi zilnic, perioada in care gradinita este inchisa pentru igienizari sau reparatii.

Cererile se vor primi si inregistra in ordinea depunerii, indiferent de numarul acestora si de capacitatea gradinitei iar oferirea de cadouri sau sponsorizari pentru inscrierea in gradinite este interzisa.

Reinscrierea copiilor in gradinite se face in perioada 7 aprilie - 15 mai pentru copiii care au frecventat gradinita in aceiasi unitate. Transferul copiilor de la unitate la alta se realizeaza la cererea parintilor cu avizul celor doua unitati de invatamant in perioada 7 aprilie - 15 mai.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea