Social

# locul cu cei mai educati oameni #oameni educati #romania

Locul din Romania cu cei mai educati oameni. Nu este vorba de Bucuresti

Banca Mondiala a publicat un raport privind zonele din Romania cu cea mai educata populatie. Conform rezultatelor, pe primul loc se afla o comuna de langa Cluj. Mai exact, este vorba despre comuna Floresti, locul din Romania in care se afla cea mai educata si mai tanara populatie din tara.

 

Aceasta este insa una dintre exceptii, deoarece exista multe comune cu populatie imbatranita, unde raportul de dependenta demografica a persoanelor varstnice depaseste 50%.

“Comuna Floresti iese in evidenta cu o populatie oficiala de 38.257 de locuitori, aceasta fiind asezarea rurala cu cea mai mare populatie din Romania. Comparand alte zone rurale, observam existenta a inca doua comune cu o populatie mai mare de 10.000 de locuitori, Apahida si Baciu, care surclaseaza localitatea urbana cu cel mai mic numar de locuitori, Huedin (9.527 de locuitori).

Daca pentru Floresti vorbim despre o rata a sporului total al populatiei de 205 la mie, in cazul Cluj-Napoca valoarea este de 2 la mie.”, se arata in raportul Bancii Mondiale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea