Social

#taxa de reabilitare termica #reabilitare termica

Locuiesti intr-un bloc reabilitat termic? Vei plati taxa la Primarie!

Bucurestenii care locuiesc in blocuri ce vor fi reabilitate termic prin intermediul diferitelor programe de finantare derulate de Primaria Sectorului 5 vor plati lunar o taxa la primarie.

Taxa de reabilitare termica se calculeaza proportional cu valoarea lucrarilor, costurile fiind suportate integral initial de administratia locala si recuperate ulterior in termen de zece ani de la locatari. 

Pentru plata lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor din Sectorul 5, proprietarii vor avea la dispozitie zece ani, din care cinci perioada de gratie (adica nu vor plati nimic in acest interval).

Initial, costurile de anvelopare a imobilelor vor fi platite integral de administratia locala, banii urmand sa fie recuperati ulterior de la locatari, prin intermediul taxei de reabilitare termica , taxa ce a fost aprobata la ultima sedinta de Consiliu Local Sector 5.

“Se aproba mecanismul de recuperare a sumelor avansate de Sectorul 5 pentru asigurarea contributiei proprii a asociatiei de proprietari, printr-o plata lunara, numita taxa de reabilitare termica efectuata de asociatiile de proprietari ai blocurilor de locuinte incluse in programele de crestere a eficientei energetice, pe durata de recuperare de zece ani, din care primii 5 ani de gratie, calculata astfel:

T lunara (lei)=V titala (lei) x 1,66%, cu regulaizare la ultima plata

unde T lunara=taxa de reabilitare termica

V totala=suma totala avansata de autoritatea publica locala pentru asigurarea contributiei unei asociatii de proprietari

1,66%=cota procentuala lunara rezultata din raportarea sumei totale datorate autoritatii locale la durata de recuperare de 60 de luni (5 ani)”, se specifica in proiectul de hotarare de Consiliu Local Sector 5.

Conform sursei mentionate, taxa de reabilitare termica va trebui platita de locatari pana pe data de 30 de lunii, intr-un cont ce va fi indicat ulterior de Primaria Sectorului 5. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea