Social

#Liviu Dragnea CCR #Liviu Dragnea premier #liviu dragnea

Liviu Dragnea, in stand-by pana la 21 martie! Decizia CCR de astazi

Astazi, CCR a amanat decizia pe care presedintele PSD, Liviu Dragnea, o asteapta de la alegeri! Magistratii au amanat pana la 21 martie decizia privind interzicerea persoanelor condamnate penal sa ocupe functii in Guvern, cea care l-a impiedicat pe Liviu Dragnea sa devina premier.

“Nu am reusit sa ajungem la o solutie. Am simtit nevoia sa aprofundam mai bine cauza si sa analizam cea mai buna dintre variantele care s-au discutat astazi, care au fost mai multe. (...) Aprofundarea este pentru a da o solutie buna, nu o solutie gresita", a spus presedintele CCR, Valer Dorneanu. 

Legea 90/2001 prevede ca pot fi membri ai Guvernului persoanele care au doar cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate.

La 5 ianurie, Victor Ciorbea a trimis la CCR sesizarea in legatura cu articolul 2 din Legea 90/2001, precizand ca “prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 incalca principiul echilibrului puterilor in stat, nu intrunesc cerintele constitutionale de previzibilitate si proportionalitate a legii si nu permit recunoasterea dreptului la diferenta pentru ocuparea, in conditii de egalitate si fara restrictii nerezonabile, a unei functii ce implica exercitiul autoritatii de stat”.

Avocatul Poporului apreciaza ca legea contravine Constitutiei, dar si Conventiei pentru apararea drepturilor si a libertatilor fundamentale, Declaratiei Universale a Drepturilor Omului si Pactulului international cu privire la drepturile civile si politice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea