Social

#datornici romani #lista rusinii #anaf

“Lista rusinii”, publicata astazi! Te numeri printre datornici?

ANAF anunta, astazi, numele persoanelor fizice care au obligatii fiscale restante de peste 1.500 lei.

„Lista trebuia publicata pe 30 aprilie, dar nu este zi lucratoare astfel incât va aparea pe 3 mai, in prima zi lucratoare. Vor fi peste 200.000 de persoane fizice, care sunt peste pragul de 1.500 de lei, prag pe care l-am fixat din ratiuni pur practice. Lista va fi impartita pe mai multe sectiuni, sunt si datorii fiscale si datorii care ajung in sarcina fiscului, dar care nu sunt neaparat datorii fiscale”, a spus presedintele ANAF, Dragos Doros, citat de Capital TV.

Cei cu venituri din activitati independente sau cu profesii liberale vor aparea pe „lista rusinii” doar daca au datorii mai mari de 10.000 de lei.

In cazul firmelor mijlocii si mari, pragurile sunt de 50.000 de mii, respectiv 100.000 de lei. 

“Lista rusinii” va cuprinde: denumirea/numele si prenumele debitorilor, codul de identificare fiscala, domiciliului fiscal si cuantumul total al obligatiilor fiscale restante.

Organul fiscal va comunica debitorului o notificare pâna in data de 15 a primei luni din trimestrul urmator celui de raportare, cu privire la obligatiile fiscale restante.

Sursa foto: jurnalistii.ro


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea