Social

Lista neagra a leacurilor babesti

Nu puneti pe o arsura cartof sau ulei si nu tratati conjunctivitele cu ceai de musetel, fiindca problemele se vor agrava.

Tratarea arsurilor cu ou, cartof sau ulei si spalarea ochilor cu diverse ceaiuri sunt cele mai frecvente remedii naturiste aflate pe lista neagra a medicilor. Aceste leacuri babesti nu au niciun efect, ba chiar pot produce infectii care sa intarzie sau sa compromita vindecarea.

Curatati arsurile doar cu apa

Specialistii in chirurgie plastica avertizeaza ca arsurile se pot trata acasa numai cu apa rece, la o temperatura cuprinsa intre 4 si 20 de grade C. Nu se folosesc cuburi de gheata sau apa de la congelator, pentru a evita un soc termic . Jetul de apa patrunde in piele si neutralizeaza arsura.

„Daca peste o arsura se pune ulei, ou sau alte leacuri babesti, rana se poate suprainfecta. Dupa ce rana a fost curatata cu apa rece, trebuie acoperita cu un pansament pana la cel mai apropiat spital“, recomanda profesorul Dan Enescu , seful Clinicii de chirurgie plastica si arsuri de la Spitalul „Grigore Alexandrescu“, din Capitala.

Ranile produse in urma arsurilor chimice trebuie curatate minimum o ora sub jet de apa rece, pentru indepartarea substantei chimice, inainte de a merge la spital. Singurele arsuri care se pot trata cu spray special de la farmacie sunt cele superficiale.

Continuarea in Evenimentul Zilei



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea