Social

#lista lui schindler #evrei #holocaust #razboi

Lista lui Schindler, scoasa la licitatie

Lista lui Schindler, documentul care a stat la baza unei carti si a unui film, contine 13 pagini cu numele celor peste 1000 de evrei care au lucrat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru industriasul german Oskar Schindler .

Documentul va fi scos la licitatie pentru suma de 2 milioane de dolari . Un judecator din New York a hotarat sa permita vanzarea la licitatie a unei copii originale a celebrului document. Pretul de pornire pentru lista lui schindler este de 1,5 milioane de euro.

Oskar Schindler a salvat vietile a peste 1000 de evrei, in timpul Holocaustului si a exterminarilor de la Auschwitz . Industriasul i-a angajat in uzin sa si i-a scapat astfel de camera de gazare.

Documentul a avut insa nevoie de o decizie judecatoreasca pentru a putea fi licitat. Mostenitorul lui Oskar Schindler nu dorea comercializare acestei document extrem de valoros.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea