Social

Limbile straine sint invatate la Botosani prin videoconferinte

La o scoala din Botosani, lectiile se predau prin Internet, iar elevii iau legatura cu copii de virsta lor din Germania si Franta. Mai mult, prin videoconferintele organizate, ei invata limbi straine direct de la sursa si se imprietenesc cu elevi din alte tari.

Elevii din nordul Moldovei invata cu ajutorul camerelor web si al Internetului. Programul desfasurat la Scoala nr. 6 Grigore Antipa din Botosani este finantat cu 3.000 de euro pe an din fonduri europene si a fost inceput inca din 2003. Elevii de aici au intre 6 si 10 ani si nu numai ca folosesc Internetul pentru a studia, dar si comunica in limba franceza cu colegii lor din Germania, Franta, Spania si Italia. Videoconferinta nu se face doar dupa orele de curs. Din contra, Uniunea Europeana incurajeaza ca proiectele sa se tina mai ales in timpul orelor, iar elevii sa se obisnuiasca cu acest model de predare a limbilor straine, spune Monica Calota, de la Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Schimb virtual de experienta

La prima intilnire pe Internet, elevii si-au prezentat scoala pe calculator. Pe linga aceasta, ei le-au mai prezentat colegilor din Uniunea Europeana aspecte din activitatea lor cotidiana si diverse cintece, toate acestea in limba franceza. Apoi au urmat impreuna cursuri de cultura, traditii si obiceiuri . De exemplu, pe 15 septembrie, elevii romani le-au aratat colegilor italieni documentarea primei zile de scoala. Partenerii au pregatit metode de invatare a limbilor materne. Nemtii au vrut sa invete romana, noi am vrut italiana si asa mai departe, spune profesoara Mihaela Barbacaru, coordonatoarea elevilor de la scoala din Botosani. Au facut si schimb de experienta pe tema tehnologiilor de comunicare, bucatariei, lucrului manual sau a povestilor cu specific national.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea