Social

#ahmadinejad #iran #ayatollah #khamenei #proteste

Liderul suprem religios din Iran il sprijina pe Ahmadinejad

Ahmadinejad are sprijinul liderului suprem religios din Iran, Ayatollahul Ali Khamenei . Aceasta este concluzia discursului rostit de acesta astazi, prin care solicita incheierea manifestatiilor impotriva realegerii controversate a presedintelui mahmoud ahmadinejad si calmarea opozantilor acestuia.

Mii de iranieni au asteptat astazi aparitia lui Ayatollah Ali Khamenei la ceremonia de rugaciune nationala de la Universitatea din Teheran, pentru a afla astfel si pozitia acestuia fata de evenimentele din capitala iraniana, din ultima saptamana.

In discursul sau adresat poporului Khamenei a declarat ca "poporul l-a ales pe cel pe care l-a vrut" in functia de presedinte al Iranului, dupa cum informeaza AFP si Reuters. Potrivit Adevarul, el a solicitat incheierea manifestatiilor impotriva realegerii controversate a presedintelui Mahmoud Ahmadinejad, asigurandu-i pe iranieni de faptul ca "nu va ceda in fata strazii".

Ayatollahul a lansat avertismente si la adresa liderilor opozitiei, care, in opinia sa, nu respecta alegerea care “a consfintit increderea poporului in regimul" islamic, gratie unei rate exceptionale de participare de 85 la suta la scrutinul din 12 iunie. Desi a respins posibilitatea existentei unor fraude favorabile lui Ahmadinejad in timpul scrutinului, Khamenei a admis ca orice indoieli referitoare la desfasurarea alegerilor trebuie examinate prin mijloace legale.

Conform Adevarul, liderul spiritual suprem si-a aratat sprijinul fata de presedintele reales, Mahmoud Ahmadinejad, afirmand ca "opiniile presedintelui sunt mai apropiate de ale mele" decat cele ale lui Akbar Hashemi Rafsandjani, fostul presedinte al republicii islamice care l-a sprijinit pe candidatul moderat Mir Hossein Moussavi .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea