Social

Liceenii vor primi in toamna viitoare stick-uri de 4 GB

Fiecare elev de liceu va primi, incepand cu anul scolar 2009-2010 , o data cu repartizarea calculatorului, un dispozitiv USB de minimum 4 GB, a decis marti Senatul, Camera decizionala in cazul propunerii legislative a 43 de din tot spectrul politic.

Initiativa depusa de 43 de senatori si deputati din tot spectrul politic prevede acordarea unui stick de memorie de minimum 4 GB fiecarui elev de liceu, o data cu repartizarea calculatorului.

Ministerul Educatiei are termen de 3 luni de la adoptarea acestei propuneri sa supuna spre adoptare Executivului masurile pentru achizitia si distribuirea USB-urilor pentru a fi acordate incepand cu anul scolar 2009-2010.

Proiectul de lege a fost initiat de 43 de senatori si deputati PSD, PNL, PRM, PD-L, PC, UDMR si minoritati si a fost votat cu majoritatea necesara unei legi organice, Senatul fiind Camera decizionala in acest caz.

Proiectul trecuse anterior de votul Camerei Deputatilor, chiar daca nu a fost sustinut de Executiv. Guvernul a invocat in punctul de vedere inaintat Parlamentului ca initiativa presupune costuri bugetare suplimentare si nu mentioneaza o sursa de finantare pentru cresterea lor.

De asemenea, Executivul argumenteaza ca propunerea nu face distinctie intre liceenii din invatamantul de stat si cel particular, "ceea ce inseamna mai multi beneficiari si deci costuri mai ridicate pentru aplicarea masurii".


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului