Social

# inchidere licee #licee #romania #promovabilitate # promovabilitate bac

Liceele din Romania se inchid! Motivul socant

Promovabilitatea mica la examenul de Bacalaureat duce la inchiderea multor licee din Romania. Incepand din toamna clasa a noua va disparea din 57 de licee din intreaga tara, urmand ca unitatile de invatamant sa se inchida complet in trei ani.

In aceasta situatie s-a ajuns din cauza promovabilitatii foarte mici la examenul de Bacalaureat. Exista licee in care promovabilitatea este de sunb 6%, iar in altele situatia este si mai grava. Niciun elev nu a reusit sa ia diploma de Bacalaureat.

Este si cazul liceului "Dimitrie Leonida" din Timisoara, unde mai putin de 6% dintre elevi au reusit sa ia diploma. Profesorii dau vina pe elevi!

"Slabul interes al lor, faptul ca nu-i atrage invatamantul superior si se duc spre meserie. Asta cred ca ar fi una dintre cauzele nepromovarii unui numar mare de copii", spune Marius Huzoiu, director Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Timisoara, potrivit stirileprotv.ro.

"In primul rand ei intra la liceu cu o nota foarte mica. Intra cu 1, 2, 3, si atunci e foarte greu sa-l aduci la media 6. Si automat nivelul clasei e scazut", declara Cosmina Subu, profesor limba romana.

Sursa foto: click.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea