Social

#gaz #violente #gaddafi #libia

Libia a intrerupt furnizarea de gaze naturale spre Europa

ENI, compania petroliera italiana, a anuntat ca functionarea gazoductului care leaga Libia de Italia si Europa a fost intrerupta din cauza violentelor. Atat compania petroliera cat si guvernul asigura insa ca aceasta intrerupere nu pune in pericol aprovizionarea tarii cu gaz.

Gazele din Libia reprezinta doar 10% din necesarul de gaze al Italiei. Gazoductul Greenstream incepe din Mellitad, din Libia si se termina in Gela, din Sicilia si este lung de 520 de kilometri. Gazoductul are o capacitate de opt miliarde de metri cubi anual.
 

Gaddafi a adus mercenari in Libia
 

Violentele din Libia sunt din ce in ce main intense in ultimele zile. Potrivit unui american de origine libiana, la Tripoli sunt adusi mercenari care intra in casele oamenilor. Liderul Muammar Gaddafi a adus in Libia mercenari din Africa, ca armata privata pentru a-si apara regimul. Acesti mercenari nu vorbesc limba araba si nu ezita sa deschida focul asupra manifestantilor civili.

"Gaddafi i-a antrenat in diverse tabere din Libia de-a lungul anilor si cred ca acum, cand armata si serviciile de securitate, precum si diplomati, condamna ceea ce se intampla, stie ca nu poate conta pe niciun libian", a adaugat al-Ghwell. "Asa ca foloseste membri ai tribului sau si, subordonati lor se afla acesti golani, care participa, practic, pentru bani, nimic altceva", a declarat un american de origine libiana.

Si unele inregistrari video publicate pe YouTube arata libieni care se lupta cu persoane de culoare. Potrivit declaratiilor lor, acestia sunt mercenari capturati care au deschis focul asupra civililor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea