Social

#victorie liberali #alegeri #quebec

Liberalii au castigat alegerile din Quebec

Premierul liberal al provinciei canadiene Quebec , Jean Charest, a fost reales in functie, reusind sa obtina la limita majoritatea la alegerile legislative de luni, marcate si de o ascensiune clara a separatistilor.

Victoria lui Charest, care conducea din 2007 un guvern minoritar , face din el primul sef de guvern care reuseste sa castige trei scrutine succesive in ultima jumatate de secol, in provincia francofona.

Potrivit rezultatelor aproape complete, liberalii lui Charest au obtinut 66 dintre cele 125 de locuri ale Parlamentului din Quebec, fata de 48 cate au in legislatura in exercitiu .

Partidul din Quebec, formatiune separatista, va avea 51 de deputati, iar Actiunea Democratica din Quebec (ADQ, dreapta) va avea sapte.

Recastigand majoritatea pe care o pierduse la scrutinul din martie 2007, Charest, in varsta de 50 de ani, a castigat pariul, insa nu a lipsit mult sa-l piarda. Charest a fost cel care a provocat acest scrutin anticipat, afirmand ca are nevoie de un "mandat puternic" pentru a face fata "furtunii" provocate de criza economica mondiala .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea