Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Leonard Orban nu vrea separarea Universitatii Babes-Bolyai

Comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban , nu este de acord cu initiativa de separare a Universitatii Babes-Bolyai, subliniind ca limbile nu trebuie folosite pentru divizarea cetatenilor europeni, ci pentru unirea acestora, relataeza agentia Rompres. "Recunosc si respect valoarea fiecarei limbi, considerand ca acestea trebuie pastrate si incurajate. Fiecare cetatean are dreptul ca limba sa sa fie respectata. In acelasi timp, consider ca limbile nu trebuie sa fie folosite pentru divizarea cetatenilor europeni, ci pentru unirea acestora. Limbile sunt o modalitate de a asigura unitatea in diversitate si trebuie sa fie punti, nu bariere intre oameni. De aceea, nu sunt de acord cu aceasta initiativa de a separa Universitatea Babes-Bolyai", a declarat comisarul european intr-un comunicat de presa din care citeaza sursa mentionata. Leonard Orban a luat astfel pozitie fata de proiectul de rezolutie depus de europarlamentari maghiari la Parlamentul European, proiect prin care se cere legislativului comunitar sa emita o recomandare autoritatilor romane de a lua masuri de reinfiintare a Universitatii de stat Bolyai cu predare in limba maghiara . "Comisia Europeana nu are nicio competenta in ceea ce priveste organizarea universitatilor, care este o problema de subsidiaritate si autonomie universitara", a mai afirmat comisarul european pentru multilingvism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea