Social

#legume #turcia #fructe #pere #pesticide #ardei capia #Formetanat

Legume si fructe contaminate cu pesticide, depistate in Romania

Neregulile si problemele continua in sectorul alimentar. Legume si fructe contaminate cu pesticide, care au fost importate din Turcia, au fost depistate in Romania.

Autoritatile au despistat, in luna februarie, un transport de 3.342 de kilograme de pere din Turcia avand un buletin de analiza emis de laboratorul EuroLab Bulgaria, ce prezenta depasiri ale valorilor maxime admise pentru pesticidele Carbendazim si Benomyl.

In urma descoperirii s-a cerut distrugerea intregii cantitati de pere, insa, ulterior, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a constatat ca a fost distrusa doar o cantitate de 2.977 de kilograme, diferenta de 365 de kilograme fiind trimisa spre comercializare.

Unitatea de depozitare a fost sanctionata cu o amenda de 6.000 de lei si a fost trimisa in judecata.

De asememea, inspectorii ANSVSA au depistat si un transport de 6.100 de kilograme de ardei capia rosu care arata depasiri ale limitelor admise pentru pesticidul Formetanat, in cazul caruia au fost luate aceleasi masuri.

Sursa foto: www.antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea