Social

#lege #guvern #salarizare #ministerul muncii #sindicate

Legea unica a salarizarii sistemului bugetar va fi aplicata din 2010

Noutati privind introducerea legii unice a salarizarii in sistemul bugetar, precizeaza Adevarul. Astfel, aceasta lege se va aplica din 2010 si nu din 2009, chiar daca negocierile cu sindicatele vor fi finalizate in prima parte a acestui an.

Aceasta precizare ii apartine secretarului de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu , care a adaugat ca legea in discutie va conduce la un raport dintre salariul minim si cel maxim din sectorul bugetar de 1 la 15, pana in 2014.

In plus, ministerul precizeaza faptul ca in urmatorii ani vor exista evolutii diferite ale nivelurilor de salarizare pentru categoriile de bugetari si ca se va pune accent pe cresterea mai pronuntata a salariilor mici, in detrimentul salariilor mari.

Conform declaratiilor oficiale Guvernul a cerut Ministerului Muncii ca pana finalul lunii martie sa fie finalizata grila unica de salarizare , iar pana in 30 aprilie, proiectul de lege urmeaza sa fie pregatit pentru a intra in dezbaterea Executivului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea