Social

#gunoi #gratar #spatiu verde

Legea picnicului interzice gratarele de langa blocuri

Gratarele in aer liber in orice loc sunt pe cale de a fi interzise de noul proiect de lege care prevere delimitarea locurilor de picnic si pedepsirea celor cara lasa in urma gunoi.

Obiceiul romanilor de a face gratar in orice spatiu verde si de a lasa toate resturile in urma va trebui schimbat, daca petrecaretii nu vor sa fie amendati.

"Cred ca pe toti ne deranjeaza ca in locurile de picnic raman munti de gunoaie. Sa stabilim locurile in care se pot organiza, reguli pentru detinatorii si adiministratorii de terenuri. Iar cei care nu respecta sa fie amendati", a declarat Sulfina Barbu , deputat PDL , citata de Realitatea.net.

Proiectul de lege a mai fost dicutat in 2009, cand Asociatia Green Revolution a lucrat cu specialistii de la Ministerul Mediului pentru crearea unui set simplu de reguli.

"Am creat un cadru simplu, astfel incat sa nu mai vedem munti de gunoaie pe orice colt de munte, la marginea padurilor sau pe langa ape. Cetatenii vor sti, de asemenea, ca nu au voie sa se spele in rauri sau lacuri cu pasta de dinti, detergent sau sampon si nici ca nu pot spala vesela in apa", a explicat atunci directorul de programe al asociatiei, Cornel Belciug.

Daca deputatii se grabesc, legea ar putea intra in vigoare de la 1 mai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea