Social

#albania #legea lustratiei #politia comunista #excluderea din slujba #uniunea europeana

"Legea lustratiei" din Albania ingrijoreaza UE

Uniunea Europeana s-a declarat "ingrijorata" de legea privitoare la deschiderea dosarelor politiei secrete comuniste, adoptata la sfarsitul lunii decembrie de Parlamentul albanez prin majoritate simpla.

Aceasta lege "nu face altceva decat sa provoace ingrijorare legata de anumite aspecte privitoare la procedura si fond", potrivit presedintiei cehe a UE, care isi anunta intentia de a se intalni cu guvernul albanez, relateaza AFP.

" Legea lustratiei " prevede excluderea din toate functiile publice a persoanelor care au colaborat cu politia secreta comunista. Ea a fost adoptata numai prin voturile majoritatii de dreapta, la putere.

"UE acorda o mare importanta dialogului politic dintre diversele forte politice. Dialogul are o importanta-cheie printre criteriile politice pentru aderarea la UE", potrivit presedintiei UE, care subliniaza si atasamentul Uniunii de "o justitie independenta". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea