Social

#legea lustratiei #legea lustratiei neconstitutionala #regim comunist

Legea lustratiei a fost declarata neconstitutionala

Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca Legea lustratiei este neconstitutionala. Magistratii au luat acesta decizie in urma unei sesizari depuse de Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la legea care vizeaza includerea procurorilor in categoria persoanelor lustrabile.

Sesizarea au fost inaintata ICCJ de doua asociatii profesionale de magistrati si de procurorul general al Romaniei.

Legea lustratiei a fost adoptata pe data de 28 februarie, in absenta Opozitiei, care afla in acel moment in greva parlamentara.

Aceasta act normativ impune restrictii ale unor drepturi pentru o perioada de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse functii in regimul comunist. Timp de cinci ani consecutivi nu vor putea fi numiti in functii cei care au facut parte din structurile de conducere si din aparatul represiv comunist.

In urma unui amendament al UDMR, au fost introduse in categoria persoanelor lustrabile si cele care au ocupat functia de procuror inainte de 1989.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea