Social

#inapoiere casa #Dai casa inapoi bancii si scapi de datorii #lege datornici #credite #credite romani

Legea “Dai casa inapoi bancii si scapi de datorii”, adoptata

Veste buna pentru romani! Legea "Dai casa inapoi bancii si scapi de datorii” a fost adoptata de Senat. Daca va trece si de Camera Deputatilor, romanii care nu-si mai pot achita ratele la creditele ipotecare vor scapa de orice datorie inapoind casa bancii.

Cei care au fost executati silit nu vor mai trebui sa stea cu teama societatilor de recuperare pentru ca banca nu ii va mai trage la raspundere pentru diferenta de suma ramasa in urma vanzarii imobilului.

Camera Deputatilor este cea care va avea insa decizia finala.

In prezent, executarea silita a locuintei nu duce la recuperarea intregii datori catre banca. De exemplu, cine are un apartament evaluat la 50.000 de euro in prezent, dar l-a cumparat cu un credit de 100.000 de euro in anii de boom imobiliar, trebuie sa ii plateasca bancii si diferenta dintre suma imprumutata si valoarea actuala a locuintei daca se ajunge la executare silita.

Daca proiectul trece si de Camera Deputatilor, atunci banca executa apartamentul si il vinde. Clientul scapa definitiv de datorie si sta o perioada cu chirie pana cand iese din evidentele biroului de credit pentru ratele neachitate. 

Bancile au contestat de la bun inceput aceasta lege si cer ca prevederile ei sa nu fie aplicate retroactiv.

Sursa foto: imobiliare.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea