Social

#securisti lege interceptari #telefoane ascultate securisti

"Legea Big Brother" deschide calea spionilor straini

Elaborarea proiectului normelor de aplicare a Legii stocarii datelor a dezvaluit adevaratele intentii ale initiatorilor Legii 298/2008, asa numita "Lege Big Brother ".

Softurile si echipamentele nu sunt verificate de nimeni, iar personalul care stocheaza datele nu are certificat ORNISS (Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat), ceea ce inseamna ca pot fi securisti, informeaza Ziua.

Asadar, nu se verifica daca persoanele ce gestioneaza stocarea datelor sunt colaboratori ai serviciilor secrete, ofiteri acoperiti, fosti securisti sau chiar spioni straini. Cu toate ca in ochii organelor viata noastra nu trebuie sa aiba secrete, in comunicatiile electronice exista totusi informatii clasificate, ce fac obiectul ORNISS.

Practic, prin Legea 298/2008 si normele de aplicare ale MCSI , se legalizeaza echipamentele si softurile neverificate pe care operatorii le detin deja sau le vor achizitiona, cu parametrii tehnici dupa bunul lor plac. De asemenea, odata cu aceasta lege s-au legalizat abuzurile.

Proiectul de norme ignora Legea 298, pe care pretinde ca o aplica. In lege se mentioneaza masuri tehnice si organizatorice in vederea protejarii datelor impotriva stocarii, prelucrarii sau accesarii ilicite .

Dar normele nu precizeaza in ce constau aceste masuri, cine si cum le intreprinde. Legea mai spune ca numai personalul autorizat are acces la date, insa normele nu stabilesc cine si cum autorizeaza personalul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea