Social

#lege fumat spatii publice inchise #lege antifumat #fumatori

Legea antifumat, modificata. Unde se va putea fuma

Fumatul va fi posibil la terase si in camere special amenajate! Comisia Juridica a Senatului a admis, miercuri, o serie de amendamente la legea antifumat, care elimina interdictia fumatului la terase, spatiul inchis fiind redenumit ca spatiu cu pereti de jur-imprejur, in plus, fumatul fiind permis in camere special amenajate pentru acest lucru, si in care se pot consuma si bauturi.

Senatoarea Steliana Miron a fost cea care a dat citire amendamentelor aumate de alti doi parlamentari: Daniel Fenechiu si Razvan Tanase. Potrivit initiatorilor, „fumatul va fi permis in camere special amenajate, care sa serveasca exclusiv fumatului si activitatilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, bauturi calde sau bauturi racoritoare“.

Spatiul public inchis va fi redefinit, astfel: “orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate sau de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu exceptia spatiilor cu detinatie locativa”.

Actuala lege, care a intrat in vigoare la jumatatea lunii martie, permite fumatul doar in spatii care au acoperis si doar doi pereti.

Parlamentarii dau o noua definitie si spatiului inchis de la locul de munca. „Spatiul care are un acoperis, plafon sau tavan, si care esgte incadrat de pereti, de jur imprrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat intr-un loc de munca, astfel cum este definit in legea securitatii si sanatatii in munca 319/2006, cu modificarile ulterioare“ este noua definitie a spatiului inchis de la loculd e munca. .

Totodata, fumatorii se pot constitui in asociatii sau cluburi de fumatori care pot amenaja spatii speciale destinate fumatului,

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea