Social

#ridicare masina #lege noua # parcari ilegale #parcare trotuar #parcari #amenzi

Lege noua: Amenzi si masini ridicate, daca parchezi pe trotuar

O noua lege intra in vigoare si le permite autoritatilor sa dea amenzi usturatoare celor care parcheaza pe trotuare, dar si sa le ridice masinile.

 

Legea care permite ridicarea masinilor parcate ilegal a fost aprobata si urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

De acum, soferii care isi vor parca masinile pe trotuar, in zonele pietonale sau pe spatiile verzi, se vor alege nu doar cu amenzi ci si cu ridicare masinii. Astfel, vor plati o taxa suplimentara care vine odata cu ridicarea masinii.

Legea a fost creata deoarece trotuarele sunt sufocate de masini, iar pietonii trebuie sa se strecoare printre acestea pentru a putea inainta. Lipsa locurilor de parcare isi spune cuvantul. Chiar si in zonele in care exista parcari, romanii prefera sa parcheze ilegal doar pentru a nu plati taxa de parcare.

Cand intra legea in vigoare si ce amenzi sunt

Pana acum, potrivit Codului Rutier, era posibila doar ridicarea masinilor de pe drumurile publice, nu si de pe domeniul public. Adica, o masina parcata pe prima banda de circulatie putea fi ridicata de autoritati, in timp ce un autoturism lasat pe trotuar nu.

Noua lege, care indreapta aceasta omisiune, va intra in vigoare din acest weekend.

Amenda minima pentru parcarile neregulamentare este de 290 de lei, iar cea maxima de 725 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea