Social

#memorie #zahar #pierdere memorie #teste memorie

Legatura surprinzatoare intre zahar si memorie

Oamenii de stiinta au descoperit de curand ca un nivel ridicat de zahar in sange poate cauza pierderi de memorie, iar pe termen lung declin cognitiv.


Cercetatorii sustin, totodata, ca si persoanele care au un nivel normal de zahar in sange ar trebuie sa il mentina coborat.

Medicul Agnes Floes, de la Spitalul Universitar Charite din Berlin, a explicat ca "rezultatele testelor efectuate arata faptul ca, pana si pentru persoanele care au un nivel normal de zahar in sange, coborarea acestuia poate reprezenta o strategie promitatoare pentru evitarea unor probleme de memorie sau chiar a declinului cognitiv care survine odata cu varsta".

Oamenii de stiinta au testat in cadrul studiului 141 de persoane, cu varsta medie de 63 de ani, care nu sufereau de diabet, carora li s-a verificat nivelul de zahar din organism si li s-au facut tomografii. Dupa aceea, subiectii au fost suspusi unor teste de memorie care constau in abilitatea de a retine imagini si cuvinte.

Cei care aveau un nivel scazut de zahar in sange au punctat mai bine toate testele, in timp ce persoanele cu un nivel ridicat de zahar in sange au avut mari probleme in a-si aminti o lista de 15 cuvinte la o jumatate de ora dupa ce le auzisera.

Sursa foto: divineglowinghealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea