Social

#Krtin Nithiyanandam #tratare Alzheimer #descoperire #alzheimer #adolescent

Leacul pentru tratarea maladiei Alzheimer, descoperit de un adolescent de 15 ani

Krtin Nithiyanandam, un adolescent de 15 ani, din orasul britanic Epsom, a dezvoltat un test ce ajuta la detectarea si tratarea maladiei Alzheimer, cu mult timp inainte de aparitia propriilor simptome.

 

Boala Alzheimer se manifesta prin confuzie mentala, pierderi de memorie si depresie. Boala afecteaza peste 1% din populatie, in general persoane cu varsta cuprinsa intre 65 si 70 de ani.

Adolescentul a conceput un anticorp, care, in momentul in care este introdus in organism, ajunge la nivelul creierului, unde distruge neurotoxinele aparute in primul stagiu de dezvoltare al maladiei. Mai mult, anticorpul se poate atasa de particulele fluorescente, ce se folosesc in timpul procedurii de imagistica cu rezonanta magnetica pentru a detecta proteinele care declanseaza aparitia bolii Alzheimer, potivit mediafax.ro.

"Rezultatele noilor cercetari pe care le-am efectuat au aratat ca anticorpul poate fi utilizat cu scopul de a diagnostica boala, dar si pentru a o trata", a declarat Krtin Nithiyanandam, pentru The Telegraph.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Krtin Nithiyanandam concureaza cu inventia sa la Google Science Fair Prize, o competitie internationala, destinata adolescentilor care au dezvoltat proiecte stiintifice. Daca va castiga, adolescentul va putea continua cercetarile.

Sursa foto principala: platinum-development.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea