Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Leac pentru alcoolism

O simpla injectie cu un tip de virus cunoscut sub numele de adenovirus poate combate alcoolismul, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din Chile, publicat in editia electronica a revistei New Scientist. Cercetatorii de la Universitatea din Santiago de Chile au descoperit ca soarecii crescuti pentru a fi dependenti de alcool, carora li s-a administrat o doza de adenovirus modificat genetic, au inceput sa consume cu 50% mai putin alcool la o luna de la tratament. MUTATIA CARE SPERIE ALCOOLUL Virusurile au fost modificate astfel incat sa distruga o gena, care produce o enzima cheie implicata in metabolizarea alcoolului. Multe persoane din Asia reactioneaza negativ la consumul de alcool din cauza mutatiilor unei gene care produce alcool-dehidrogenaza, o enzima ce contribuie la metabolizarea alcoolului. Aceste mutatii pot contribui la reducerea cu cel putin 66% a riscului de deces provocat de consumul de alcool. Activitatea acestei enzime poate fi blocata prin administrarea de disulfiram, substanta prezenta in multe medicamente care uneori se dovedesc a fi eficace in combaterea alcoolismului. REACTII ADVERSE Reactia disulfiram- alcool se caracterizeaza prin greata, cefalee pulsatila, dispnee, varsaturi , hipertensiune , transpiratii profunde, durere toracica si chiar depresie respiratorie, colaps cardiovascular, convulsii si deces. "Daca, insa, iei disulfiram zilnic, apare o problema de rezistenta la acest medicament", a indicat Amalia Sapag, coordonatorul studiului. Pentru a obtine un efect de lunga durata , cercetatorii au modificat adenovirusuri care distrug gena ce produce enzima implicata in metabolismul alcoolului. O simpla injectie a redus cu 80% activitatea acestei enzime in ficatul soarecilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea