Social

Lazar Comanescu este noul ministru de externe

Traian Basescu a semnat  aseara decretul de numire in functia de ministru de Externe a lui Lazar Comanescu .

Seful statului si-a dat acordul la o ora dupa ce premierul Calin Popescu-Tariceanu a facut publica optiunea sa.  Premierul si presedintele au avut, in aceasta dupa-amiaza, inaintea anuntului oficial, o discutie telefonica pe acest subiect.

Noul ministru de Externe, Lazar Comanescu, va depune juramantul chiar astazi, la doar patru zile dupa demisia lui Adrian Cioroianu. Ceremonia de investire in functie este programata la ora 15.00.

Lazar Comanescu a intrat in diplomatie inainte de 1989.  A fost secretar de stat in Ministerul de Externe, in primul guvern al fostului premier Victor Ciorbea . A fost numit sef al misiunilor Romaniei la NATO si Uniunea Europeana.

Iar apoi a devenit, pentru o scurta perioada, ambasador al Romaniei la sediul Uniunii. Comanescu are studii economice si are titlul de doctor in relatii economice internationale.

Comanescu preia locul lasat liber de Adrian Cioroianu, in urma scandalului iscat de cazul romanului mort prin infometare , in Polonia.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea