Social

Laura Bush este asteptata cu bulgari

La doar o zi pina la debutul Olimpiadei de iarna, razboiul dintre demonstranti si oficialitati a intrat pe ultima suta de metri. Protestatarii ameninta cu o primire deloc calduroasa pentru Prima Doamna a Razboiului.

Cea de-a XX-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna se anunta una extrem de solicitanta pentru organizatori. Imixtiunea politicului pe terenul spiritului olimpic continua sa fie taxata de catre italieni. Astfel, cei care sint impotriva globalizarii si a prezentei trupelor italiene in Irak, ca aliat al SUA, ameninta ca vor sabota vizita Laurei Bush la ceremonia de deschidere. Protestatarii vor marsalui pe strazi in cazul in care ea doreste sa viziteze Universitatea din oras. Sintem impotriva venirii aici a Primei Doamne a Razboiului, a declarat Dario Rossini, unul dintre liderii organizatiei studentesti care va iesi sa manifesteze. Oficialii competitiei se tem ca demonstrantii se vor folosi de prezenta numeroasa a mass-media pentru a-si face cunoscute nemultumirile. Desi masurile de securitate au fost inasprite, scandalul international din lumea politica, cel al protestelor musulmanilor privind aparitia caricaturilor ce-l infatiseaza pe profetul Mahomed, poate tensiona si mai mult atmosfera olimpica.

Drame la antrenamente

Chiar inainte de startul oficial, gazdele au inregistrat deja primul esec, doi dintre schiori accidentindu-se in timpul antrenamentelor. Daca Stefano Chiapolino s-a ales doar cu rani usoare, colegul lui, Marco Beltrame, a suferit o ruptura de splina. Echipa de stafeta a fost nevoita sa se retraga din concurs, celor doi nefiindu-le gasiti inlocuitori. Si saniorul ceh, Jakub Hyman, a suferit un traumatism cranian la antrenamente, insa el si-a anuntat prezenta la startul probei de simbata. In schimb, campionul american la schi, Bode Miller, incintat de calitatea pirtiilor, si-a exprimat nemultumirea fata de conditiile oferite in satul olimpic, declarind ca paturile sint prea mici si inconfortabile, preferind sa locuiasca in rulota lui. Compenseaza bucataria italiana, un scrutin culinar ad hoc , aducind in topul preferintelor risotto , spaghetele si pizza.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea