Social

#sarcina #sindromul down #lasarul pgd #depistare sindrom down

Laserul PGD care depisteaza sindromul Down este disponibil acum si in Romania

Cuplurile care isi doresc copii pot descoperi si preveni o sarcina afectata de o dereglare genetica sau cromozomala cu ajutorul laserului PGD. Testarea este disponibila acum si in Romania.

Prin analiza cu laser PGD (Preimplantation genetic diagnosis), sindromul Down si hemofilia pot fi depistate inaintea inseminarii in vitro. Aceste afectiuni sunt boli genetice care constau in mostenirea unor factori de coagulare si de diviziune celulara anormali.

Testarea cu ajutorul laserului PGD face parte din procesul de fertilizare in vitro, etapa in care embrionul este analizat pentru a descoperi neregularitatile genetice. Testul se realizeaza in a treia zi de dezvoltare a embrionului, cand una sau doua celule sunt indepartate. Aceste celule sunt apoi analizate pentru a afla compozitia cromozomala a embrionului sau daca este purtatorul unei mutatii genetice.

Sindromul Down este o afectiune permanenta, cauzata de diviziunea celulara anormala in cadrul careia o persoana se naste cu anumite trasaturi fizice distincte.

Hemofilia este o boala cronica, transmisa genetic, care afecteaza coagularea sangelui si doar persoanele de sex masculin.

Testarea cu ajutorul laserului PGD este acum disponibila si in Romania, in cadrul clinicii Fertilia.

Sursa foto: healthmid.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea