Social

#virus #ah1n1 #gripa noua

La toamna ne loveste iar porcina

Dupa scumpiri, scaderi de salarii, marirea TVA si inundatii, din octombrie, Romania ar putea reintra in nefasta zodie a… gripei porcine. Specialistii ne avertizeaza ca vremea rece va da startul sezonului virozelor si, implicit, a virusului gripal AH1N1 .

Din toamna, Romania s-ar putea confrunta cu al treilea val de gripa noua, cauzata de virusul AH1N1 . Insa, potrivit conf. dr. Alexandru Rafila, vicepresedinte al Comisiei de Epidemiologie din Ministerul Sanatatii, nu avem motive de ingrijorare.

"Fata de anul trecut, populatia se va putea proteja impotriva gripei sezoniere si a celei porcine cu un singur vaccin, pentru ca tulpinile recunoscute de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru a fi introduse in vaccinul antigripal sezonier o contin si pe cea a virusului AH1N1", ne-a declarat conf. Dr. Rafila.

Rezerva de 1,3 milioane de vaccinuri

Pana in aceasta primavara, in Romania s-au vaccinat impotriva gripei noi 1.649.000 de persoane. Din totalul dozelor de vaccin anti-AH1N1, de aproximativ trei milioane, achizitionate de Ministerul Sanatatii, in tara au mai ramas 1,3 milioane de doze neutilizate.

" Cantacuzino " a reluat productia din mai

Institutul "Cantacuzino" a reluat, din mai, productia de vaccin antigripal sezonier. Institutului ii fusese retrasa autorizatia, la inceputul lunii februarie, pentru nerespectarea regulilor de buna practica de productie.

"In octombrie-noiembrie incepe sezonul virozelor si ne putem astepta la un nou val de gripa noua, insa cotele maxime vor fi atinse in sezonul rece. La ce intensitate, nu putem estima", Conf. dr. Alexandru Rafila

7.008 de romani s-au imbolnavit, in 2009-2010, din cauza virusului AH1N1, din care 122 au decedat. Ultimul caz s-a inregistrat la Bucuresti, pe 9 aprilie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea