Social

"La tiganci" o noua viziune scenica asupra textului lui Eliade

"La tiganci " un spectacol de teatru-dans realizat de Compania de Dans Mandala din Sf. Gheorghe. Spectacolul va avea loc in Bucuresti marti 27 mai, ora 19.30 la Sala Rapsodia str. Lipscani nr. 53. Biletele se gasesc la casieria salii, in ziua spectacolului, incepand cu orele 11.00

Spectacolul La tiganci este rezultatul unui demers temerar al trupei Mandala , de a descoperi sensurile din textul lui Mircea Eliade , apeland la forta de expresie a dansului contemporan. Prin scenariul decupat din celebra nuvela, regizorul Aimen Klimmeron construieste o poveste despre irezistibila atractie pe care spatiile misterioase o exercita asupra fiecaruia dintre noi.

Spatiul misterios este unul rau famat, bordelul/gradina tigancilor, de care toata lumea vorbeste, dar il cunoaste oare cu adevarat cineva? Este intrebarea pe care si-o pune eroul lui Eliade, profesorul de pian Gavrilescu, si care declanseaza o aventura initiatica in cealalta lume - lumea sacra/miraculoasa/fantastica care este ascunsa in profan si a carei descoperire ne ajuta sa ajungem la adevaratul sens al existentei noastre.

Spectacolul vizualizeaza, cu emotie si umor, probele initiatice pe care eroul le traverseaza, glisarile dintre vis si realitate, ratacirile si regasirile in structura fantastica a cotidianului. Aimen Klimmeron imbina inspirat partitura coregrafica cu elemente multi-media, metodele de naratiune coregrafica fiind completate cu scurte fragmente din textul lui Mircea Eliade.

Spectacolul a fost realizat cu sprijinul AFCN, al primariei Sf. Gheorghe si al Directiei Judetene de Tineret Covasna.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea