Social

La Teo vin sopirle vechi si gusteri noi

Nu mai vazusem de mult emisiunea lui Teo Trandafir. Nu pentru ca n-as fi interesat de giumbuslucurile si fanteziile de limbaj ale dumneaei, ci pur si simplu pentru ca nu sint in target. Marti dupa- amiaza s-a nimerit sa ma uit insa si am zabovit pentru mica sceneta din debut. Am observat ca formatul s-a expandat binisor.

Exista dansatori care executa numere artistice, exista porti galactice prin care regina show-ului irumpe intre colegi, inivitati si aplaudaci. Si, uite asa, strecurindu-se printre aplauze prelugite si chiote de bucurie, Teo se instaleaza in mijlocul scenei, unde incepe sa-si spuna pasurile, dintre care am retinut unul foarte interesant. Se-ntreba dumneaei de ce am ajuns sa facem exces de pudibonderie si sa ne indignam atunci cind apar conotatii sexuale in verbe nevinovate precum a suge? Grea intrebare, Teo draga! Limba romana e mustoasa si, atunci cind e vorba despre injuraturi, e polisemia intruchipata, dar, dincolo de asta, trebuie sa recunosti ca ar mai fi un motiv.

Oamenilor le place sa vorbeasca despre sex si adora sa chicoteasca atunci cind se fac glume cu perdea pe tema imperecherii. Mai tii minte, tipul asta de conspiratie de limbaj cu metonimii semitransparente si sensuri mascate era pe vremuri o ceata de sopirle politice care hraneau cu buna dispozitie si antren o disidenta populara lipsita de pericol. Toma Caragiu era un sopirlan profesionist, care umplea sali spunind poante politice cu perdea, c-asa era-n tenis, tenis captivus ca sa aducem poanta -n prezent. Acum, poporul nu mai ride la sopirloii din partid, ci la gusterii din pantaloni. Din risul asta se face mare chiar si ratingul dumitale, nu?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea