Social

"La meciul cu Franta sper sa nu mai repetam greselile cu Muntenegru"

Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, a declarat, sambata, ca elevii sai au fost total deconectati la meciul cu Muntenegru, scor 4-0, si de aceea oaspetii au avut penalty inca din primul minut, insa pana la primul meci de la EURO, cel cu Franta, vrea sa remedieze acest aspect.

"A fost un antrenament cu public. Un meci amical in care m-a interesat ca la finalul lui jucatorii sa fie sanatosi. Gandul lor a fost la intalnirea cu Franta, de aceea Muntenegru a primit penalty chiar la prima faza. Vom discuta, vom face antrenamente, astfel incat la meciul cu Franta sa nu mai repetam asemenea erori legate de lipsa de concentrare. Sper ca echipa Frantei sa nu aiba ocaziile pe care le-a avut azi Muntenegrul, pentru ca altfel vom fi taxati", a spus Piturca.

Selectionerul a mai precizat ca a preferat sa il menajeze pe Dorin Goian , chiar daca acesta era apt de joc : "Goian putea evolua, dar am considerat ca are nevoie de trei-patru zile de repaus si nu l-am retinut in echipa".

Piturca s-a declarat nemultumit de prestatia fundasilor, in special de cea a lui Stefan Radu ca fundas central si de aceea a luat decizie sa il trimita in partea a doua a jocului ca fundas stanga. "Nu prea m-a multumit prestatia lui Stefan Radu ca fundas central si l-am mutat pe stanga. Nu mi-a placut jocul fundasilor, prea simplu se ajungea la poarta noastra. I-am avertizat despre Vucinic, am vorbit cu ei inainte de meci. Le-am pus ca este un jucator care se intoarce usor cu fata la poarta", a explicat acesta.

Tehnicianul afirma ca suporterii au preferat sa nu vina la stadion si din cauza lipsei de nume a adversarului. "Nu a existat un interes prea mare pentru ca nici adversarul nu a fost unul prea important. Cei care au fost in tribune au fost insa generosi cu nationala si sper sa ii multumim si la EURO", a spus Piturca.

Selectionerul a tinut sa aminteasca de faptul ca Romania va da piept la EURO cu cea mai buna echipa din lume. "Italia este campioana mondiala , nu mai e nimic de spus. Din punctul meu de vedere, Italia este cea mai puternica echipa care va fi prezenta la EURO", a incheiat Piturca.

De partea cealalta, selectionerul echipei nationale a Muntenegrului, Zoran Filipovic, sustine ca Romania nu ar fi castigat asa usor meciul daca Vucinic nu rata penalty-ul din primul minut. "Scorul final este rezultatul ratarii penalty-ului.

Arbitrul roman putea arata un cartonas rosu unui roman, dar nu a facut-o pentru a nu strica atmosfera. Romania si-a aratat intreaga valoare, pe care nu o cunosteam inainte de acest meci. In cea de-a doua parte au fost multe schimbari care au scazut ritmul jocului", a afirmat Filipovic.

Echipa nationala a Romaniei a invins, sambata, pe teren propriu, reprezentativa Muntenegrului, scor 4-0, in ultimul meci dinaintea plecarii la Campionatul European, care se va desfasura in Austria si Elvetia.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea