Social

La Dacia continua greva

A doua zi de greva generala astazi la Dacia Pitesti. Sindicalistii pitesteni continua si astazi greva generala , pentru a doua zi consecutiva, afirmand ca oferta de majorare salariala inaintata cu o zi in urma de administratia uzinei nu aduce nimic nou fata de cea de saptamana trecuta si sunt in asteptarea unor noi negocieri.

Grevistii spun ca asteapta discutii si oferte serioase din partea conducerii societatii. Pe de alta parte administratia firmei a contestat in instanta legalitatea grevei generale declansate ieri dimineata, de catre angajatii uzinei, depunand in acest sens o plangere la Tribunalul Arges. Potrivit acestora, maine va avea loc primul termen al procesului intentat sindicatului de catre administratia uzinei, care a contestat in instanta legalitatea grevei generale. 

Totusi administratia societatii si-a declarat disponibilitatea pentru discutii si negocieri , spunand ca oferta ramane aceeasi si ii asteapta pe reprezentantii grevistilor la discutii. Sefii de la Dacia Pitesti au oferit o crestere de 12 la suta a salariului mediu brut, iat pentru angajatii cu salariul minim o majorare de 18,5 la suta. Sindicalistii de la Dacia Renault Pitesti sustin insa ca noua oferta salariala a administratiei nu aduce nimic nou fata de ultima, iar in aceste conditii angajatii uzinei continua greva generala declansata luni dimineata.

Angajatii uzinei Dacia Renault din Pitesti au intrat in greva generala pe termen nelimitat, luni dimineata, incepand cu ora 7.00, dupa ce au esuat negocierile purtate de sindicat cu patronatul fabricii privind majorarile salariale.

Peste patru mii de angajati ai Uzinei Dacia Renault din Pitesti s-au aflat, in 14 martie, in greva de avertisment de doua ore, muncitorii cerand in principal majorarea salariilor si a primelor de Paste si de Craciun.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea