Social

# distrugere coronavirus #rezistenta coronavirus #coronavirus #temperatura

La ce temperatura “moare” coronavirusul, in mai putin de cinci minute

Multa lume se asteapta ca odata cu venirea sezonului cald sa scapam de temutul coronavirus. Cercetatorii au facut studii privind temperatura la care virusul este cel mai activ, dar si care este temperatura la care virusul “moare” in mai putin de cinci minute.

Potrivit TASS, un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Hong Kong arata ca temperatura ideala pentru dezvoltarea si raspandirea coronavirusului este de 4 grade Celsius, in aceste conditii poate sa reziste cel mai mult.

Insa, la 22 de grade, noul coronavirus ramane activ pentru o saptamana, in timp ce la 37 de grade, virusul devine inactiv in doua zile. La 70 de grade Celsius, virusul moare in mai putin de cinci minute, noteaza mediafax. 

De asemenea, oamenii de stiinta de la Universitatea din Hong Kong au aratat in studiul publicat de agentia TASS cat rezista coronavirusul pe diferite suprafete, la temperatura camerei si la o umiditate de peste 65%. Astfel, noul coronavirus rezista pe hartie mai putin de trei ore, pe lemn, nu mai mult de doua zile, pe sticla, mai putin de patru zile, pe plastic si otel, nu mai mult de o saptamana si pe exteriorul mastilor de protectie, mai mult de o saptamana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea