Social

L-au tras in piept pe Mutu

Pentru a scapa cu pedepse mai usoare, consumatorii de droguri aflati in ancheta speculeaza unele prevederi ale legii si ii denunta pe Adrian Mutu, Raluca Sandu sau Tiriac jr . Un student clujean l-a denuntat deja pe atacantul de la Juventus Torino.
Gratie mediatizarii excesive, cazurile sportivilor implicati in consumul de droguri au devenit de notorietate. Ele sint speculate de infractori in speranta obtinerii unor pedepse mai usoare, deoarece legea ofera posibilitatea reducerii la jumatate a pedepsei pentru cei care denunta alti consumatori sau traficanti de stupefiante .

Proba decupajelor din ziare

Bakor Marton, arestat in luna mai pentru consum si trafic de droguri, alaturi de alti patru tineri, a depus la dosarul sau, instrumentat la Cluj, prin avocatul care il reprezinta, mai multe articole aparute in presa, care vorbeau despre problemele fotbalistului Adrian Mutu cu drogurile, in speranta ca demersul sau va fi considerat de instanta drept un denunt. Marton l-a dat pe Adrian Mutu ca exemplu de consumator de droguri, speculind prevederea legala respectiva. Aplicarea unei pedepse mai blinde ramine la latitudinea completului de judecata, dar metoda ar putea fi folosita si de alti inculpati.

Mutu nu va fi audiat

Procurorul Mircea Hrudei, cel care ancheteaza cazul, infirma posibilitatea aparuta, initial, in presa centrala, ca Mutu sa ajunga sa fie audiat in dosarul celor cinci tineri de la Cluj. Procurorul Hrudei sustine ca nici unul dintre cei cinci (Robert Ciurar, Andras Bende, Janos Levente Nagy, Marton Bakor si Attila Rozsa) nu are vreo legatura cu Mutu, ei auzind de problemele acestuia prin intermediul presei. Surse din interiorul justitiei clujene spun ca acuzatul, Bakor Marton, a inventat, de-a lungul procesului, mai multe povesti, in care i-a implicat pe cei acuzati alaturi de el, iar denuntarea lui Mutu este ultima sa gaselnita. Oricum, actiunea sa nu va avea efect, deoarece legea cere ca in urma unei astfel de denuntari sa existe un rezultat concret, cum ar fi operarea unei arestari.

Ce prevede legea

Legea privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri prevede la articolul 16: Persoana care a comis una dintre infractiunile prevazute la art. 2-10 (n.r.: toate infractiunile legate de droguri), iar in timpul urmaririi penale denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la Raspundere penala a altor persoane care au savirsit infractiuni legate de droguri beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea