Social

#sua #executie #injectie letala

L-au rugat pe condamnatul la moarte sa se execute singur

Angajatii unui penitenciar din Ohio l-au rugat pe un condamnat la moarte sa-si administeze singur solutia letala , dupa doua ore in care nu au reusit sa-i gaseasca o vena.

Romell Broom este detinutul american care le-a dat de furca angajatilor de la Southern Ohio Correctional Facility. Dupa ce s-au chinuit mai bine de doua ore si jumatate sa-l ucida, ei l-au rugat in cele din urmape condamnat sa vada daca el reuseste sa-si gaseasca o vena injectabila.

Executia a fost amanata cu o saptamana de catre guvernator. Avocatul lui Broom sustine ca perioada de sapte zile este prea scurta, mai ales dupa ce starea venelor prizonierului s-a agravat.

Decizia guvernatorului statului Ohio, Ted Strickland, este considerata "fara precedent". Alti detinuti care au avut probleme cu administrarea substantelor letale au fost, pana acum, executati in aceeasi zi.

Oficialii inchisorii sustin ca greutatile intampinate in gasirea unei vene se datoreaza trecutului marcat de dependenta de heroina a prizonierului. Venele au mai cauzat probleme in timpul executiilor din statul Ohio si in ultimii cativa ani.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea