Social

#procurorul general #adrian nastase #dna

Kovesi acuza incalcarea Constitutiei in cazul restituirii dosarelor lui Nastase

Procurorul general sustine ca argumentul folosit pentru restituirea dosarelor lui Nastase la parchet nu este in acord cu legea fundamentala, se arata in scrisoarea trimisa de Laura Kovesi presedintelui Camerei Deputatilor pe 9 ianuarie.

"Argumentul care a justificat restituirea cauzelor, potrivit caruia Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu poate efectua acte premergatoare cu privire la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala de catre un ministru parlamentar, dupa stabilirea calitatii acestuia, iar singura autoritate competenta sa efectueze cercetari cu privire la asemenea fapte este Camera Deputatilor, nu este concordant principiilor constitutionale referitoare la separarea puterilor in stat, iar aplicarea acestuia ar avea ca efect extinderea atributiilor autoritatii legislative in domeniul autoritatii judecatoresti", se arata in scrisoare.

Potrivit acesteia, atributia de a se pronunta asupra sesizarilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie apartine in exclusivitate plenului Camerei Deputatilor, si nu poate fi cenzurata de Biroul Permanent, care nu are printre atributiile reglementate de Regulament solutionarea sesizarilor referitoare la formularea cererii de incepere a urmaririi penale. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea