Social

Kosovo si-a adoptat Constitutia de stat independent

Parlamentul de la Pristina a adoptat astazi prima Constitutie a Kosovo , la aproape doua luni de la proclamarea independentei acestui teritoriu, transmite AFP.

"Adoptand aceasta Constitutie, am pus fundamentele care vor permite statului Kosovo sa devina democratic si suveran", a declarat presedintele Parlamentului, Jakup Krasniqi, intr-o reuniune speciala a Parlamentului consacrata Constitutiei.

Documentul, care va intra in vigoare in 15 iunie, a fost adoptat in unanimitate de cei 107 deputati prezenti.

Constitutia trebuie sa pregateasca institutiile kosovare sa isi asume responsabilitatile asumate in prezent de misiunea ONU care administreaza Kosovo din 1999.

Proiectul de Constitutie primise aprobarea trimisului Uniunii Europene in Kosovo, Peter Feith, care conduce Biroul Civil International (BCI), insarcinat sa pregateasca desfasurarea unei misiuni UE in Kosovo.

Serbia, sustinuta de Rusia, respinge vehement independenta Kosovo , proclamata in 17 februarie si recunoscuta de peste 30 de tari, printre care Statele Unite si principalele tari UE.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea