Social

#cine este prim-ministrul Romaniei #dacian ciolos #prim-ministru Romania #klaus iohannis #premier

Klaus Iohannis a anuntat noul premier! Cine este acesta

Presedintele Klaus Iohannis a desemnat astazi noul premier, dupa doua runde de consultari cu partidele parlamentare, inclusiv cu societatea civila. Asa cum Acasa.ro a scris in urma cu cateva zile, noul premier este Dacian Ciolos.

“Am terminat astazi a doua runda de consultari. Mi-am format o opinie: dupa parerea mea, in aceasta etapa, pentru a rezolva problema guvernarii, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoana curata, integra. Este nevoie sa fie promovati ministri performanti si asupra carora nu planeaza niciun dubiu. Este nevoie ca partidele sa faca curatenie in interior si sa nu promoveze persoane suspecte de coruptie. Este nevoie de oameni noi. Fara oameni noi, este greu de presupus ca vom avea o clasa politica noua. Asta nu inseamna ca cei vechi trebuie sa plece. Cei buni trebuie sa ramana. Romania ramane ferma pe calea europeana si euro-atlantica. Aceste lucruri le-am prezentat aseara si astazi si partidelor politice. Am intrunit o larga majoritate pe aceste teme - a fost o situatie interesanta pentru mine ca partidele au inteles imediat care este miza. Aceasta solutie o va eu intr-un Guvern tehnocrat. Partidele politice au agreat aceasta idee, cu foarte putine exceptii. Premierul desemnat este Dacian Ciolos”, a declarat presedintele Klaus Iohannis in urma cu putin timp.


 

Cine este Dacian Ciolos

De profesie inginer agronom, Dacian Ciolos (46 de ani) s-a nascut la Zalau si ocupa in prezent functia de consilier special al presedintelui Comisiei Europene pe probleme de siguranta alimentara.

Dacian Ciolos (45 de ani) se bucura de imaginea unui tehnocrat de succes dupa ce in perioada 2010-2014 a fost comisar european pe Agricultura si Dezvoltare Durabila in cadrul cadrul Comisiei lui José Manuel Barroso, coordonand reforma Politicii Agricole Comune pentru 2014 - 2020. In vara lui 2014, Ciolos a fost in carti pentru primirea unui nou mandat de comisar european, insa Guvernul condus de Victor Ponta a optat pentru un social-demorat, Corina Cretu, nume tinut ascuns la aceea vreme de premier.
Dacian Ciolos a urmat cursurile Facultatii de Horticultura din cadrul Universitatii de stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj, obtinand diploma de inginer horticultor in 1994. si-a continuat studiile in Franta, unde a facut un master la École Nationale Supérieure Agronomique si Université Montpellier I, pentru ca apoi sa obtina si un doctorat a Institutul National de Cercetari Agronomice din cadrul École Nationale Supérieure Agronomique Montpellier.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea