Social

#kiev #ucraina #viktor ianukovici #revolutie Kiev #eliberare Iulia Timosenko #demitere Viktor Ianukovici

KIEV: Ianukovici, demis! Timosenko, eliberata!

Sambata, Parlamentul ucrainean a decis demiterea preşedintelui Viktor Ianukovici şi convocarea de alegeri prezidenţiale anticipate pentru 25 mai. In acelasi timp, opozanta ucraineană Iulia Timoşenko a fost eliberata, intentia sa fiind de a se  alatura protestatarilor.  

Parlamentarii ucraineni l-au declarat pe preşedintele  Viktor Ianukovici incapabil din punct de vedere constituţional de a-şi îndeplini atribuţiile.

Dictatura a căzut nu cu ajutorul politicienilor şi diplomaţilor, ci mulţumită oamenilor care au ieşit în stradă, care au reuşit să-şi protejeze familiile şi ţara

Iulia Timoşenko

Anterior, preşedintele Ianukovici anunţase că nu intenţionează să demisioneze sau să părăsească ţara, într-o alocuţiune televizată transmisă de un post de televiziune regional.

In ciuda acestor declaratii, preşedintele ucraineana încercat să urce la bordul unui avion cu destinaţia Rusia, dar a fost împiedicat de către grăniceri, a declarat sâmbătă preşedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov, relatează AFP.

Citeste si:

Ucraina: 100 de morti in cea mai sangeroasa zi a protestelor

"A încercat să ia un avion cu destinaţia Rusia, dar a fost împiedicat de către grăniceri. În prezent se ascunde undeva în regiunea Doneţk", o regiune prorusă situată în estul Ucrainei, de unde este originar, a declarat Turcinov, citat de agenţia Interfax.

Totodată, fosta şefă a Guvernului de la Kiev, Iulia Timoşenko,  a fost eliberată.

Coafată în stilul său tradiţional, Timoşenko le-a făcut cu mâna din maşină jurnaliştilor şi susţinătorilor său care o aşteptau în faţa spitalului închisorii unde primea îngrijiri medicale pentru o hernie de disc. Ea va lua avionul pentru a merge la Kiev, în Maidan, a anunţat aliatul său Arseni Iaţeniuk, scrie Mediafax.

"Dictatura s-a prăbuşit" în Ucraina, şi-a exprimat satisfacţia opozanta Iulia Timoşenko, un fost premier ucrainean, în prima declaraţie după ce a fost eliberată postată pe site-ul partidului său, relatează AFP.

"Dictatura a căzut nu cu ajutorul politicienilor şi diplomaţilor, ci mulţumită oamenilor care au ieşit în stradă, care au reuşit să-şi protejeze familiile şi ţara", a declarat ea.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea