Social

#kgb unionisti moldova #moarte grigore vieru

KGB-ul a pus la cale lichidarea lui Grigore Vieru?

Serviciile secrete rusesti si moldovenesti au lichidat sau au incercat sa-i elimine de pe scena publica pe unionistii basarabeni . In ultima vreme, mai multe personalitati ale vietii culturale basarabene au murit suspect.

Dupa aproape 48 de ore de coma, poetul basarabean Grigore Vieru a murit din cauza leziunilor capatate dupa un accident de circulatie la doar cativa kilometri de Chisinau. Moartea sa e pusa in carca serviciilor secrete, rusesti sau moldovenesti, relateaza Evenimentul Zilei.

Puse cap la cap, toate disparitiile "accidentale" ale mai multor unionisti din Republica Moldova, care prin lucrarile lor au "tipat" apropierea de Romania, ba chiar unirea cu fratii de dincolo de Prut. Cazul care a declansat suspiciunile legate de mortile succesive ale oamenilor de cultura este cel al Doinei si Ion Aldea-Teodorovici.

Perceputa ca o tragedie nationala, moartea celor doi a ridicat multe semne de intrebare dupa 29 octombrie 1992, ziua in care masina cu care mergeau dinspre Bucuresti catre Chisinau s-a oprit brusc, intr-un copac. Printre oamenii care si-au mai pierdut viata in mod misterios se mai numara si Gheorghe Ghimpu, Nicolae Costin, Episcopul Dorimedont sau Mihail Garaz.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea