Social

Karadzic n-a avut buletin de Romania

Fostul lider al sarbilor bosniaci ar fi fost capturat cu ajutorul lui Ratko Mladic .

Capturarea lui radovan karadzic, dupa mai bine de 13 ani, a creat cadrul ideal atat pentru speculatii politice, cat si pentru dezinformari in mass-media. In acest „vartej” de informatii a aparut si numele Romaniei, stat unde fostul lider al bosniacilor sarbi ar fi reusit sa obtina un act de identitate fals, insusindu-si numele de Dragan Dabici, sustinea agentia italiana Adnkronos, citand surse apropiate anchetei.

„Pastila” care incrimina, practic, autoritatile romane a fost insa denuntata atat de Ministerul roman de Interne si al Reformei Administrative, dar si de mass-media sarba, care a aflat ca actul a fost emis in Ruma, localitate din Voievodina.

In sirul de „intoxicatii” de presa legate de numele lui Karadzic , cotidianul „The Telegraph” cita surse din cadrul serviciilor de spionaj germane, care sustin ca acesta ar fi fost capturat pe baza unor informatii oferite anchetatorilor de Ratko Mladic, fostul lider militar al sarbilor din Bosnia, dat in urmarire de TPI!

Mladic ar fi negociat termenii arestarii sale, oferind insa indicii despre locatia in care se ascundea Karadzic pentru a se salva pe sine. Veridicitatea acestor informatii este greu de dovedit, insa o demonizare a lui Mladic in fata lui Karadzic i-ar ajuta pe anchetatori sa afle mai multe informatii despre ascunzisul fostului lider paramilitar, mai ales ca liderul politic urmeaza sa fie transferat la Haga ( la sfarsitul acestei saptamani sau la inceputul saptamanii viitoare).

Inchisoare pe viata?

Soarta lui Radovan Karadzic este oricum usor de anticipat, mai ales ca acesta se incapataneaza sa se apere singur in fata Tribunalului Penal International pentru fosta Iugoslavie. Acuzat de TPI de crime impotriva umanitatii si crime de razboi in timpul conflictului din Bosnia de la inceputul anilor ’90, el ar putea fi condamnat la inchisoare pe viata, daca va fi gasit vinovat, informeaza AFP.

Cele unsprezece capete de acuzare pentru care trebuie sa raspunda fostul lider sarbo-bosniac se refera la genocid, persecutii, exterminari, asasinate, deportari, acte inumane sau luare de ostatici.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea