Social

Juristul Gheorghe Cotofana , dar si expertul Cristian Bejenaru au ajuns in atentia procurorilor DNA. Cei doi sint protagonistii stenogramei pe baza careia omul de afaceri Ovidiu Tender a fost arestat preventiv. Cotofana, angajat al lui Tender, a incercat sa-l mituiasca pe Bejenaru, care facea o expertiza in dosarul RAFO-CAROM.

Procurorii anticoruptie fac cercetari preliminare intr-un dosar penal cu privire la o eventuala dare de mita in cazul lui Gheorghe Cotofana, juristul firmei SC Prospectiuni SA, si al expertului Cristian Bejenaru. Cercetarile DNA, incepute in urma unei sesizari a procurorilor Parchetului General, vizeaza autenticitatea unei inregistrari ambientale, facute de procurorii din dosarul RAFO, intre cei doi. Potrivit scriptului inregistrarii, juristul i-ar fi oferit bani acestuia, pentru a trece cu vederea gaurile financiare din dosarul RAFO-CAROM. Surse judiciare ne-au declarat ca in acest dosar sint cercetate mai multe persoane , acuzate de infractiunea de dare si de luare de mita. Aceleasi surse ne-au mai spus ca la dosar exista si un autodenunt al expertului Cristian Bejenaru. El a fost desemnat de procurorii care se ocupau de dosarul RAFO sa evalueze prejudiciul pe care Ovidiu Tender l-ar fi produs rafinariei, prin anumite operatiuni financiare pe care omul de afaceri le-ar fi dispus. Potrivit legii de functionare a DNA, persoana care faciliteaza identificarea sau ajuta la tragerea la raspundere a celor care comit infractiuni de coruptie beneficiaza de circumstante atenuante , astfel ca le este injumatatita pedeapsa pe care o primesc pentru faptele lor.

Tender a negat inregistrarea

Inregistrarea ambientala a fost una dintre principalele probe ale procurorilor impotriva lui Ovidiu Tender pentru judecatorii care i-au dat mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Oricum, Ovidiu Tender a negat ca ar avea vreo legatura cu juristul Cotofana, care era angajat la una dintre firmele sale, SC Prospectiuni SA. Materialul procurorilor este o inventie, iar convorbirea telefonica la care se face referire nu are nici o legatura cu mine, a declarat Tender in momentul in care s-a prezentat la sediul Directiei de Cercetari Penale din cadrul Politiei Romane pentru a fi incarcerat.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea