Social

#excludere saracie #romani saraci #saracie

Jumatate dintre romani, la limita saraciei

Suntem saraci lipiti! Daca in Uniunea Europeana, 25% din populatie este expusa riscului de saracie ai excludere sociala, in Romania, procentul ajunge la 40%. Suntem aproape la acelasi nivel cu bulgarii (40,1%) si grecii (36%), arata datele Eurostat.

La polul opus, cel mai mic risc se inregistreaza in Cehia (14,8%), Suedia (16,9%), Olanda (17,1%), Finlanda (17,3%) si Danemarca (17,8%). Cei mai expusi sunt tinerii si varstnicii care traiesc singuri, dar si persoanele de etnie roma. Iar criza a agravat situatia: din 2008 si pana acum, saracia absoluta a crescut.

La noi, 48,5% este rata de saracie a copiilor ai 17,7% este rata de saracie la populatia incadrata in munca. De asemenea, 28,9% reprezinta populatia afectata de privare materiala severa, se arata intr-un raport al Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) ai UNICEF Romania.

Riscul saraciei ai excluziunii sociale este mai mare in gospodariile cu multi copii (72,5% in cazul gospodariilor cu 2 adulti ai 3 sau mai multi copii) ai in cele monoparentale (60,7%).

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea